
To było wyjątkowo leśne lato. Te zdjęcia zrobiłam w Białogórze, uroczej miejscowości nad Bałtykiem, do której zawitaliśmy w sierpniu. Ścieżka nad morze prowadzi przez wyjątkowo piękny las, pełen wrzosów, jagód, borówek i cudownych leśnych widoków.


Jagody i drożdżowe ciasto z jagodami. Zrobiłam je w formie odrywanych bułeczek, w polewie z serka mascarpone i skórki z limonki. To było jedno z lepszym ciast w tym sezonie.


Chłodników czas! W tym roku mieliśmy prawdziwy chłodnikowy festiwal. Te, które udało mi się uwiecznić na zdjęciach to klasyczne gazpacho z arbuzowym twistem i bardzo orzeźwiający chłodnik z awokado i ogórka.


Zielony kolor tych wytrawnych drożdżówek to zasługa szpinaku 🙂
Sałatka z arbuzem i fetą to już taki letni klasyk. W tej wersji jest też sałata, całkiem udane połączenie.

Dodaj komentarz